Ter Apel decor van eerste eindstrijd

Ter Apel decor van eerste eindstrijd

 

Op zondag 30 september vond in Ter Apel op het circuit de polderputten de eerste eindstrijd plaats. Wie pakt het Baan – en clubkampioenschap? John van den Bosch en Reimon Bos moesten dat in een rechtstreeks duel beslissen.

 

De eerste manche werd meteen vanaf de start geleid door Harm Veenstra. Eenmaal aan de leiding gaf hij de positie niet meer uit handen. Ondanks het feit dat de druk in de slotfase flink toenam. Van den Bosch, Johan Sanders en Bos sloten aan maar vochten een goed gevecht met elkaar uit. In de strijd tussen Van den Bosch en Bos hield de routinee de deur dicht althans hij liet Bos geen ruimte en stuurde zelfs sterk naar binnen op het moment dat Bos er tussen kon komen. Bos kreeg de waarschuwing, mijn indruk was juist dat van den Bosch een balk op dat moment terecht was geweest. Sanders verloor in de slotronde de derde plaats aan Bos. Veenstra won, maar kreeg meerdere keren een tik van John van den Bosch die duidelijk liet merken dat hij er was. Veenstra die zelf ook niet vies is van een beetje contact lachte erom aan het einde van de race. Erik Emming maakte de top vijf compleet.

Een manche later toonde Bos zijn kracht en snelheid. Hij wist in een rap tempo zich voorin te melden en slaagde erin om de manche compleet naar zijn hand te zetten. Hij won de manche zoals hij eerder deze maand ook op overtuigende wijze de Euromaster titel in de wacht wist te slepen. Veenstra hield zich staande op de tweede plaats voor Van den Bosch en Sanders. Emming was andermaal opgeklommen naar een vijfde plaats.

 

In de laatste manche die dit jaar verreden werd startte Sanders niet. Hij had de versnellingsbak kapot en kon dus niet deelnemen. Djonny Meijer liet zich gelden bij Emming. Meijer verklaarde later dat hij bewust tweemaal achterop reed bij Emming omdat de wedstrijdleiding het contact van Emming niet bestraft maar van Meijer wel. Echter eigen rechter spelen op de baa is altijd onverstandig. De race voorin begon met Veenstra die vanaf de eerste rij de leiding nam. Veenstra kreeg later in de race met nog tien ronden te rijden de twee mannen bij zich die alles op alles zette voor de titels. Bos was andermaal degene die de strijd in zijn voordeel kon beslissen, maar de strijd was fenomenaal te noemen. Een heerlijk duel voorin tussen de drie mannen die op het mobiele podium kwamen. Veenstra zette alles op alles om Van de Bosch achter zich te houden, maar de ervaren van den Bosch pakte een oude truc uit de doos. Hij fopte Veenstra door te dreigen buitenom en vervolgens binnendoor te passeren. Hierdoor was Veenstra gezien. Christiaan Simon profiteerde van het incident tussen Emming en Meijer. Hij eiste de vierde plaats op. Emming werd voor de derde keer vijfde en was dus erg constant.

 

John van den Bosch won het NNO clubkampioenschap. Reimon Bos werd Baankampioen 2018.