John van den Bosch krönt sich zum Champion der Niederlande

John van den Bosch krönt sich zum Champion der Niederlande

 

Text / tekst :  Andre Wiegold

 

John van den Bosch hat sich den Titel in der Niederländischen Meisterschaft 2017 gesichert. Außerdem wurde der NHRRG-Titel vergeben und die Bahnmeister der National Hotrod gekürt.

 

John van den Bosch ist der neue niederländische Champion in der National-Hotrod-Klasse. Der Routinier sammelte in der von Spannung geprägten Saison 2017 insgesamt 548 Punkte und hielt somit Reimon Bos hinter sich, dem nur 17 Punkte auf die Spitze fehlten. Das Podium komplettierte Johan Sanders im Peugeot 206cc. Der Niederländer schrieb insgesamt 498 Zähler auf sein Konto gut. Bester Deutscher war Lars Dreschel, der wie gewohnt im gelben Opel Corsa an den Start ging. Er landete in dieser Wertung auf Platz sieben.

Im NHRRG-Cup ging es in dieser Saison noch enger zu: Auch in dieser Wertung schaffte es van den Bosch, die Nase vorne zu haben. Diesmal trennten ihn und Bos jedoch nur drei Punkte in der Gesamtwertung. Mark Teuben sicherte sich den dritten Platz im Endklassment mit 353 Zählern. Erneut war es Dreschel, der das beste Ergebnis für Deutschland holte. Der Supercup-Sieger beendete die Meisterschaft auf dem neunten Rang.

 

Dreschel hatte trotzdem einen Grund zum Feiern, denn am Raceway Venray konnte ihm keiner seiner Kontrahenten das Wasser reichen. Der Deutsche holte in der Bahnmeisterschaft insgesamt 252 Punkte und gewann somit den Titel mit gerade einmal einem Punkt Vorsprung auf van den Bosch. Außerdem sicherte sich Dreschel in Venray den populären Supercup-Titel. Auf Platz drei landete Bos, dem 21 Punkte auf die Spitze fehlten.

Am Circuit de Polderputten in Ter Apel gewann Lokalmatador Jeffrey Zwiep die Bahnmeisterschaft. Der ehemalige Supercup-Sieger holte in der Saison 2017  374 Punkte. Für Bos reichte es erneut nur für Rang zwei. Immerhin schaffte er es aber, Toppilot van den Bosch hinter sich zu halten. In Lelystad hatte Zwiep ebenfalls die Nase vorne. Der junge Rennfahrer hielt Sanders auf Platz zwei auf Abstand. Das Podium am Midland Circuit komplettierte van den Bosch.

 

In der Saison 2017 standen außerdem sieben Rookies am Start der National Hotrod. Der schnellste Pilot war Jeffrey Roeffen. Der junge Niederländer holte insgesamt 185 Punkte und gewann den Titel direkt vor Djony Meijer. Das Podium komplettierte Pieter van Logten vor seinem Teamkollegen Mario Daum aus Deutschland.

In der kommenden Saison wird die National Hotrod wieder auf vier niederländischen Ovalen unterwegs sein. Neben den Strecken Venray, Ter Apel und Lelystad steht auch wieder der JaBa Circuit Posterholt im Programm der Tourenwagenklasse. In der Winterpause wird außerdem weiterer Zuwachs im Fahrerfeld erwartet.

 

 

 

John van den Bosch kroont zich tot Nederlands Kampioen

 

John van den Bosch heeft zich van de titel in het Nederlands Kampioenschap 2017 verzekert. Buiten deze titel om heeft hij ook de felbegeerde NGRRG-titel in de wacht weten te slepen.

 

John is de nieuwe Nederlands Kampioen 2017 in de National Hotrod Klasse. De routinier verzamelde in een seizoen vol spanning en actie een totaal van 548 punten en hield daarmee Reimon Bos af van de hoogste trede van het podium met respectievelijk 17 punten achterstand kende. Johan Sanders in de Peugeot 206cc pakte de laatste trede van het podium. De beste Duitser van dit seizoen was Lars Dreschel die altijd in zijn felgele Opel Corsa aan de start verschijnt. Dreschel werd 7e in het Nederlands Kampioenschap

 

In de NHRRG cup ging het dit seizoen nog spannender eraan toe. Ook in deze einduitslag lukte het van den Bosch om net de neus in de juiste richting te krijgen. Dit keer was het verschil minimaal met een geringe 3 punten verschil in de einduitslag. Mark Teuben verzekerde zich van de derde plaats in het eindklassement met een totaal van 353 punten. Ook hier was Lars Dreschel de beste Duitser in de ranking, de supercup winnaar eindigde op een 9e plaats in het kampioenschap.

 

Dreschel had ondanks deze einduitslag toch reden om te vieren. Geen van de rivalen kon hem op Raceway Venray bijhouden. De Duitser was met een totaal van 252 punten de snelste en haalde hiermee het baan kampioenschap binnen op slechts 1 punt voor John van den Bosch. Buiten het baankampioenschap verzekerde Dreschel zich ook van de prestigieuze SuperCup titel. Op plek drie eindigde Reimon Bos met 21 punten achterstand op Dreschel.

 

Op het Circuit de Polderputten in Ter Apel won lokale held die Jeffrey Zwiep het baankampioenschap. De oud NHRRG kampioen behaalde een totaal van 374 punten. Voor Bos was het opnieuw een tweede plek, hij wist hier van den Bosch voor zich te houden. In Lelystad is het ook Zwiep die de bovenste trede van het podium mocht betreden. Voor Sanders op een tweede plek en van den bosch die het podium compleet maakt.

 

In het 2017 seizoen stonden er meerder Rookies aan de start bij de National Hotrods. De snelste van de rookies was Jeffrey Roeffen. De jonge Nederlander telt slecht 18 jaren oud en haalde een totaal van 185 in het algemeen kampioenschap binnen en won de titel voor Djony Meijer uit Ter Apel. De laatste trede van het podium is voor Pieter van Logten die voor zijn Rookie teamgenoot Mario Daum uit Duitsland eindigde.

 

In het komende seizoen wordt het kampioenschap bij de National Hotrods weer verreden over vier Nederlandse oval banen. Naast de baan Venray, Ter Apel en Lelystad staan ook weer een tweetal wedstrijden op het programma in Posterholt op het JaBA circuit.

 

Hopende dat de winterstop weer nieuwe rijders trekt zodat er weer met een vol en mooi startveld kan worden gestart in 2018.