Supercup Venray

Supercup Venray
Tekst: Patrick Stuard

Traditiegetrouw vond de supercup wedstrijd plaats in Venray. Binnen de NHRRG wordt de discussie tussen Noord en Zuid gevoerd, maar het zou in ieders belang zijn en zeker in het belang van de klasse als iedereen met een schone lei zou starten. Vanaf 0 beginnen en de Hotrod klasse weer een echte Nationale Hotrod waardige klasse wordt. Een titel koningsklasse van de sport moet je verdienen door het publiek te vermaken. Dat kan alleen als het deelnemersveld een goede afspiegeling geeft van de klasse.

John van den Bosch onttroond Lars Dreschel

John van den Bosch wist het na afloop van de race kort en krachtig samen te vatten. Het is voor het publiek niet altijd de mooiste race, maar het hoort erbij. De kersverse winnaar van de Supercup doelde daarmee op de pole positie start die hij had en dat hij betrekkelijk eenvoudig geroutineerd de overwinning binnen haalde. Team Bos vertelde vooraf in heet rennerskwartier al dat met een beetje pech de top drie binnen enkele ronden bekend zou zijn. Zij kregen gelijk. Van den Bosch, Lars Dreschel en Reimon Bos startte respectievelijk als 1e, 3e en 5e. Echter doordat er maar een goede racelijn beschikbaar was kon men aan de buitenkant niet echt een aanval inzetten. Bos zette alles op alles om Dreschel te passeren in deze manche. Het mocht niet baten. Dreschel wist het gat goed dicht te houden.

De manche na de supercup werd een vlag tot vlag race voor Maurice Verstappen. Hij had al zoveel pech gehad in de afgelopen maanden dat hij bijzonder blij was dat nu alles een keer heel bleef en geen rare problemen zich voordeden. Remco Janssen liet zien dat hij zijn mannetje staat in de gevechten. Hij had het de gehele race aan de stok met Christiaan Simon en won het duel om de tweede plaats. Van den Bosch die nu een inhaalrace moest rijden wist als derde te finishen. Hij versloeg in de slotfase Simon nog.

 

In de tweede manche sloeg Reimon Bos snel toe. Hij pakte snel de leiding over en deed dat niet zonder risico. Hij kroop tussen Jeffrey Roeffen en Mario Daum door. Beiden stuurden naar Bos toe maar konden hem niet de doorgang beletten naar een eerste positie. Een gedurfde inhaalactie van Bos. Telkens de bocht missen of wijd naar buiten uitkomen werd nu nog onvoldoende bestraft. Tonnie Hendriks kende ook veel problemen met Daum. Hendriks spinde door toedoen van Daum. Jeffrey Roeffen wist zich uiteindelijk prima te handhaven op een tweede plaats op een redelijke afstand van Bos en voor Dreschel. Dreschel hield op zijn beurt de kersverse supercup winnaar Van den Bosch achter zich.

De eerste klap is een euro waard moeten de coureurs gedacht hebben bij de start. In de eerste bocht leek iedereen zijn slag te willen slaan. Dat mislukte. Pech was er voor Hendriks die spinde en daar raakten Bos en Dreschel bij betrokken. Dreschel had schade aan de ophanging en Bos bij het rechter achterwiel. Dat was de eerste ronde. Na de herstart ging het ook snel mis voor Ramon Roeffen die spinde en terwijl hij dat deed verscheen Remco Janssen. Deze knalde tegen de voorkant en beiden staakten hun strijd. Pieter van Logten leek op weg naar een tweede overwinning in Venray dit seizoen. Echter maakte hij een stuurfout en hobbelde door het gras heen. Hierdoor kreeg Simon de leiding in handen en de overwinning op een presenteerblaadje. Rondenlang was er een felle (bikkelharde) strijd te zien met het (on)nodige duw en trekwerk tussen J. Roeffen, M.Daum, T.Hendriks en van den Bosch. Opvallend klonk er een laatste waarschuwing voor Daum. Zwart had meer op zijn plaats geweest in deze race. Roeffen kon de tweede plaats veilig stellen. Daum moest uiteindelijk buigen voor van den Bosch.