Djony Meijer pakt dagzege in Ter Apel

Djony Meijer pakt dagzege in Ter Apel

Tekst: Patrick Stuard

 

Tijdens de vierde krachtmeting van het seizoen in Ter Apel pakte Djony Meijer de dagzege. Hij schreef zowel de eerste als de tweede manche betrekkelijk eenvoudig op zijn naam. De finale duurde vijf ronden langer dan de manches en dat kon voor Meijer weleens een probleem geven. In de manches was Jan Kuper degene die de overige deelnemers bezig hield. Hij bezette lange tijd de tweede plaats maar gaf zich niet zonder slag of stoot gewonnen. De gemiddelde snelheid per ronde lag hoog. Het tempo zat er goed in bij iedereen. 88km per uur op een oval van 400 meter is vlot. Kuper verloor in de eerste manche de strijd om de tweede plaats na een dappere strijd met John van den Bosch en Johan Sanders. Daarbij zat ook Reimon Bos die op zijn beurt de derde plaats op eiste voor Sanders en Kuper.

In de tweede manche vertoonde het wedstrijdbeeld eenzelfde situatie. Meijer pakte de leiding en had een vlag tot vlag race. Daar achter was het opnieuw Kuper die alles op alles zette. Ook nu kwamen de drie mannen Sander, Bos en Van den Bosch bij hem aan de deur kloppen. Heerlijke gevechten om te zien voor de neutrale toeschouwer. Het ging allemaal binnen de toelaatbare grenzen qua contact. Hier en daar even laten voelen dat de mannen kort bij elkaar zaten en ook deur aan deur even leunen bij elkaar. Voor Meijer maakte het niet uit. Hij won. Sanders eiste een tweede plaats op voor Bos en Van den Bosch. Kuper werd andermaal vijfde.

In de finale dacht het publiek een herhaling te krijgen van de twee eerdere manches. Maar niets was minder waar. Ja Meijer nam de leiding maar al vroeg in de wedstrijd vonden Bos en van den Bosch hun weg naar voren toe. Meijer werd als snel door de twee mannen achterhaalt. Opmerkelijk was de strijd tussen Christiaan Simon en Van den Bosch te noemen. Simon heeft een sterke motor in de auto. Hij kan de auto uit een drift corrigeren zonder dat hij veel afstand moet toegeven op de concurrent. Het enige wat Simon af en toe vergeet is het feit dat als hij de deur open laat dat er dan ook iemand in dat gat kan duiken. Van den Bosch zag een gat aan de binnenzijde en zat vol naast Simon. Toch meende Simon het gat nog dicht te kunnen gooien. Dat ging echt niet. Met de nodige rook ontwikkeling gingen de twee over het rechte stuk. Zo sterk leunden ze tegen elkaar. Van den Bosch won de positie en Simon moest zijn verlies accepteren. Ondertussen had Bos de leiding genomen en was zelf los gereden van zijn belagers Meijer en Van den Bosch. Meijer moest buigen voor de routinier. Ondertussen was Kuper stil gevallen. Hij viel uit na de gele vlag situatie. Bos moest opletten want de voorsprong was hierdoor te niet gedaan. HIj pakte overtuigend zijn voorsprong terug in een paar ronden en won voor Van den Bosch en Meijer.