Bos ijzersterk in Posterholt

Bos ijzersterk in Posterholt
Tekst . Patrick Stuard


Elf deelnemers kwamen aan de start bij PAC Posterholt dit keer. Voorafgaande aan de races werd er een briefing gehouden. Met behulp van foto’s werd duidelijk gemaakt wat wel en niet geaccepteerd wordt tijdens de races. De eerste manche kwam maar moeizaam op gang. Erik Emming had problemen met de auto en kwam niet weg. De start werd afgebroken. Daarna was het de beurt aan Jeffrey Roeffen die door een kapotte versnellingsbak niet weg kwam. Opnieuw werd de start afgebroken. Guido Wagner maakte de fout om geen twee maar een opwarmronde te rijden en toen bijna iedereen stil stond besloot hij als nog een ronde te maken. Dat koste hem zijn startpositie. Hij mocht nu als laatste starten. Ook nieuwkomer Maurice Theelen kende problemen. Hij was de derde in de rij die uitviel. Uiteindelijk ging de race van start. Binnen de klasse geldt de afspraak dat er een keer gewaarschuwd wordt, daarna volgt er een balk en bij herhaling zwart. Harm Veenstra pakte de leiding over van Pieter van Logten. Mario Daum wist zich daarna van een tweede plaats te verzekeren. Echter de rest van het veld kwam dichterbij. Van Logten kon in de drukte zijn positie niet verdedigen en zakte terug. Daum wilde met hand en tand zijn positie verdedigen en dat ging niet zonder slag of stoot. Daum kreeg nadat hij al contact had gehad met Reimon Bos een gevecht met Johan Sanders. In dat gevecht ging hij steeds verder. Helaas voor hem een zwarte vlag tot gevolg wegens hinderen (bocht te laat insturen en rem punt missen). Ramon Roeffen kreeg een balk omdat hij in het gevecht met Sanders ook in de fout ging. Uitwaaieren richting de vangrail en te laat insturen van de bocht. Ook in het gevecht tussen Bos en Veenstra werd er fel getreden. Beiden kregen een waarschuwing. Bos won de race voor Veenstra en Sanders kwam als derde over de streep.In de tweede manche moesten we het doen zonder Jeffrey Roeffen die zeker een kandidaat is voor leuke gevechten met Bos. Ook Daum kwam niet terug op de baan. Opnieuw kwam Emming voor de start in de problemen en viel uit. Nu was het de benzine toevoer die niet goed werkte. Door een spin van Theelen werd de race geneutraliseerd. Onder geel schoof het veld in elkaar. Veenstra mocht de start bepalen. Achter hem zat een oplettende Bos. Even raakten de twee mannen elkaar. Bos wilde buitenom gaan maar dat schermde Veenstra af. Daarna zag Bos een weg binnendoor en verschalkte zo Veenstra. Veenstra meende dat het gat te klein was, terwijl Bos van mening was dat de deur open stond. Een race incident. Beiden konden door en finishte in deze volgorde. Sanders pakte een derde plaats door het uitvallen van Roeffen die de steek-as kapot reed.In de slotmanche van de dag werden er 25 ronden gereden. Veenstra pakte de leiding over van Pieter van Logten en trachtte een voorsprong te nemen. Bos wist zich snel door het veld te rijden. Het veld was ook aardig minder geworden inmiddels. Zes auto’s kwamen nog aan de start. Wagner was door de regenval voorafgaande aan de manche in het rennerskwartier gebleven. Hendriks moest zijn meerdere erkennen in Sanders maar slaagde er in om Emming achter zich te houden. Ook Theelen kon een manche uitrijden en zal nog veel moeten trainen om de auto naar zijn zin te krijgen. Het zal nog tijd nodig hebben voor dat ook hij zich in de gevechten kan mengen. Bos kwam dit keer vlot buitenom voorbij aan Veenstra. Veenstra speelde op safe en nam genoegen met een tweede plaats in deze race. Sanders was voor de derde keer de man op de derde plaats. Volgende race is 19 mei Lelystad.