Roeffen laat zich gelden in Lelystad

Tekst: Patrick Stuard

Een twaalftal coureurs hadden zich ingeschreven voor de wedstrijd van 19 mei te Lelystad. Winnie Holtmans kwam voor het eerst aan de start met zijn BMW. Helaas voor hem beleef het beperkt tot slechts deelname aan een manche. Technische problemen hielden hem aan de kant in de tweede en derde manche. Klaus Busschler had eveneens pech. Hij startte net als Holtmans maar de motor begaf het. Er kwam olie op de baan te liggen in de eerste manche. Hij kon ook de andere manches niet deelnemen. De eerste meters waren voor Pieter van Logten die vanaf de eerste rij startte. Al snel wist Jeffrey Roeffen hem te vinden en te passeren. Eenmaal aan de leiding wist Roeffen uit handen te blijven van Harm Veenstra die ook voorin te vinden was. Veenstra kon goed volgen bij Roeffen, maar was niet instaat om Roeffen van de overwinning af te houden. Erik Emming wist beslag te leggen op de derde plaats. Hij bleef daarmee Reimon Bos en Lars Dreschel voor.

De tweede manche was in de eerste paar ronden spannend te noemen. Logten, Roeffen, Emming en Veenstra zaten dichtbij elkaar. Logten had de leiding maar verloor de controle uitkomende van de vierde bocht. Hij spinde het gras in. Emming en Roeffen leunden op dat moment tegen elkaar en konden beiden zonder problemen verder. Veenstra kon Logten niet ontwijken en tikte hem nog even kort aan. Roeffen nam andermaal de leiding en Emming volgde hem goed. Net als Veenstra kwam ook Emming te kort om het Roeffen echt lastig te maken. Dreschel was met een derde plaats tevreden. Hij moest alleen wel alle zeilen bij zetten in de gevechten om deze plaats vast te houden. Bos was samen met Johan Sanders en Mark Teuben nadrukkelijk aanwezig. Uitval was er voor Tonnie Hendriks en Mario Daum. Beiden konden gelukkig wel weer aan de start komen in de derde manche.

De derde manche werd gestart na een behoorlijke regenbui. De baan werd iets droger door de manches voor de Hotrods, maar was het genoeg om op slicks te kunnen rijden? Emming was een van de weinige die op regenbanden begon. Dat pakte aanvankelijk goed uit. Hij nam de leiding, maar niet veel later zag Roeffen kans om de finale van 25 ronden toch naar zijn hand te zetten. Emming bleef een goede tweede voor Teuben die buiten om wist te komen bij Dreschel en hem zo de derde plaats af pakte. De top vijf werd compleet gemaakt door Sanders.

De volgende race is 30 mei Hemelvaartsdag NNO Ter Apel.