Supercup weekend Venray

Supercup weekend Venray

Tekst. Patrick  Stuard

Op zaterdag werden de laatste punten verdeeld onder de coureurs voor de startopstelling van zondag tijdens de Supercup. Op zaterdag kwam John van den Bosch voor het eerst aan de start met de nieuwe Ginetta. Hij heeft tijdens het speedweekend in Engeland zijn Engelse auto verkocht en gaat zich richten op de wedstrijden in Nederland. Ook voor Erik Roeffen was het lang geleden dat hij op Nederlandse bodem in de auto stapte. Roeffen won overigens op zaterdag alle drie de manches vanaf pole. Hans Peter Schroder keerde terug naar een tijdelijke afwezigheid. Dieter Bader had een nieuwe motor ingebouwd en gebruikte de zaterdag om te trainen. Pech was er voor Lars Dreschel op zaterdag die uitviel met een kapotte motor. Tonnie Hendriks zat andermaal in de hoek waar de klappen vielen. Ook hij viel uit met motor problemen.

Goed laten we terug gaan naar de zondag races.

De eerste manche die verreden werd ging om de Supercup. Reimon Bos startte samen met Jeffrey Roeffen op de eerste rij. John van den Bosch had voor de race als titelverdediger de wisselbeker terug gegeven aan de organisatie. Vanaf de eerste rij starten lijkt simpel, maar wanneer ga je op het gas en kun je genoeg snelheid maken om direct een eerste aanval van de concurrentie af te slaan? Bos nam een redelijk tempo tot de derde bocht en besloot bij het inkomen van de bocht meteen te gaan. Roeffen volgde en kreeg Johan Sanders die op de derde plaats gestart was mee. Sanders kon goed in de buurt blijven bij Roeffen. Echter kon Roeffen niet in het spoor van Bos blijven. Bos nam afstand en kwam later in de race ook goed door het veld heen van achterblijvers. Sanders kon wel volgen bij Roeffen maar kreeg geen kans om aan te vallen want Niek Damstra en Erik Emming zaten hem kort op de hielen. Het gevecht binnen de top vijf was leuk om te zien. Mario Daum wist ook goed partij te bieden aan Mark Teuben onder andere. Het kostte Teuben veel moeite en tijd om te passeren aan Daum. Bos won voor Roeffen en Sanders. Damstra en Emming maakte de top vijf compleet.

Een manche na de supercup waren de coureurs niet zo sportief om allemaal op de juiste plaats in het veld te gaan staan. Roeffen zag kans om vroeg in de race zijn moment te pakken. Hij greep de leiding en stond deze niet meer af. Mark Teuben zag wel kans om naar Roeffen toe te rijden, maar er was te weinig tijd voor een aanval. Jeffrey Roeffen maakte de top drie compleet. Pieter van Logten en Daum hielden lang de ruimte klein en hierdoor hadden Bos, Sanders, Damstra, Van den Bosch de nodige moeite om aan hen te passeren. Uiteindelijk in de slotfase verloren van Logten en Daum hun posities aan de snellere mannen. Pech was er voor Torsten Arends die zijn spoiler zag afbreken in het incident met Maurice Theelen. Leon de Kevie was een van de nieuwe deelnemers dit weekend net als Arjan Litjens. Beiden reden hun eigen race en zochten nog de juiste afstelling voor een goede snelle ronden. Ze worden tzt heus nog wel competatief in de deze klasse.

In de slot manche van de dag liet Van den Bosch zien dat hij met grote stappen dichterbij komt aan de concurrentie. Hoewel Erik Roeffen vlot de leiding nam was het Van den Bosch die heel snel oogde. Hij wist ondanks de onbalans in de auto (beetje uitbreken bij het in remmen van de bocht) goed naar voren te komen en snoepte de winst af bij Erik Roeffen. Mark Teuben wist nog net de derde plaats veilige te stellen voor Damstra en Daum. Daum die zich met hand en tand verdedigde op de derde plaats moest als nog buigen.